Halong Bay - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Stefan en Renate Teeffelen - WaarBenJij.nu Halong Bay - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Stefan en Renate Teeffelen - WaarBenJij.nu

Halong Bay

Door: Renate en Stefan

Blijf op de hoogte en volg Stefan en Renate

27 Januari 2007 | Vietnam, Hanoi

Hallo Allemaal,

Bedankt voor jullie berichtjes.

Gerrit, goed idee! Duiven vliegen zo weer 'de winkel IN'....snelle investment on return. Wij zijn je partner in crime!

Sabine, bedankt voor je verhaal....maar wellicht voor jou een schrale troost. Op het moment van schrijven (27 januari) zitten we in Hue alwaar het fris is en REGENT!)

Linda en John, van de regen in de drup dus.

Over een tweedaagse excursie naar HET natuurwonder van Vietnam, onze ontmoeting met Joy en Christy en onze vlucht uit
'Ha-noisy' and 'H-annoying' Hanoi.

23-01-2007 en 24-01-2007
Na twee dagen verblijven in Hanoi SNAK je echt naar rust en ruimte. Wat is Hanoi eigenlijk een verschrikkelijke stad. De honderden toeterende motorbikes (er rijden er in Hanoi 2 miljoen rond), de gretige en schreeuwerige mensen op straat (die je van alles proberen te verkopen of te verhuren) in het decor van de smalle straten die continu gehuld zijn in een deken van smog.

Om 08.15 uur werden we in ons hotel opgehaald door 'Hung', onze gids voor de komende 2 dagen; een enorm grappige en vriendelijke Vietnamese knul. Samen met een groep van 14 toeristen met een minibus zo'n 3 uur richting de Haven van Halong alwaar tal van boten klaar lagen om van anker te gaan.

Halong Bay is het gebied in de Golf van Tonkin (noord-west kust) waar zo'n 3000 eilandjes van enorm karstgesteente uit het water reizen. Een prachtige, onwerkelijke ervaring om daar tussen te varen. De werkelijke aanblik van al dit moois overtrof alle foto's en plaatjes die we van tevoren hadden gezien en waar we al diep van onder de indruk waren geweest.

Na een hapje eten en zo'n 2 uur te hebben gevaren gingen we aan wal bij 1 van de wat grotere eilanden voor een bezoekje aan de 'Hang Hung Sot' grot. Een adembenemende grote grot met 3 verschillende 'kamers'. Na een klimmetje naar boven konden we prachtig over Halong Bay uitkijken (zie foto's).

Na het bezoek aan de grot verruilden we de boot eventjes voor een Kajak (jawel!). Met z'n tweeen zo'n anderhalf uur rond roeien in dit prachtige gebied was een ervaring om nooit meer te vergeten.

's-Avonds heerlijk gedineerd op de boot en nader kennis gemaakt met Joy en Christy, beiden doktoren uit Nashville Tennessee (USA) die voor werk een maand in het ziekenhuis in Hue (midden Vietnam) hebben gewerkt en lezingen hebben gegeven aan hun collega's daar, maar bovenal 2 ontzettend gezellige meiden! Ondanks de gezellige gesprekken en de Tiger-biertjes maakten we het niet te laat. Zo tegen middernacht zocht iedereen de hut op.

De volgende dag ontbeten en langs een drijvend vissersdorp gevaren om binnen een uur of 3 weer te arriveren in de haven van Halllong.

's-Avonds afgesproken met Joy en Christy om samen te dineren. Na bijna een maand van huis was het toch echt weer eens tijd voor SPARE RIBS!!!.....De voetbalwedstrijd Thailand - Vietnam eindigde in een 2-0 overwinning voor Thailand. Afscheid genomen van Joy en Christy en in de wetenschap de volgende dag ook afscheid te mogen nemen van Hanoi hebben we heerlijk geslapen.

23-01-2007
Angela en Alex

Geniet nog even flink van jullie tijd samen...ennu, 4 maanden...ach, dat vliegt voorbij ') Lieve groetjes van ons.

24-01-2007
Lia

Hier is voor jullie Jan heel veel te knutselen. Met Claudia alles okay? Lieve groetjes van ons!

Renate en Stefan

• 27 Januari 2007 - 13:32

Ron En Marij:

als we het goed begrijpen zijn jullie nu in zuid-vietnam? fijne bootreis gehad zo te lezen, en 13 uur in de trein is ook niet alles hee...maar ja jullie wilden reizen! haha..
    jullie zien er goed uit! lekker relaxed enzo. knuffels van ons.

• 27 Januari 2007 - 13:51

Stefan Zelf:

Ha Schoonouders,

Op dit moment zijn we in Hue. Dit ligt ongeveer in het midden van Vietnam vlak bij de DMZ. We geven morgen weer een belletje! Tot dan dan...
    Steef

• 28 Januari 2007 - 21:37

Roxs:

Ik ben echt zoooo jaloers!!! *zucht* Ik ben ook echt wel toe aan rust... af en toe dan denk ik bij me eigen was ik nog maar in cyprus, of kon ik nog maar even terug voor een paar weken... al met al... ik ben jaloers op jullie...

Weer mooie foto's , en zo te lezen nogsteeds naar jullie zin daar...

nog heel veel plezier... kuskus

• 29 Januari 2007 - 10:17

Marion:

He stefan en renate,
    Dat ziet er supermooi uit.
    Heerlijk relaxed alles echt super.
    Hier gaat alles zijn gangetje. het paardriijden schiet er soms wel een beetje bij in, vooral de zondag.Ik mis wel onze wekelijkse gesprekken hoor renate.
    Afgelopen vrijdag aron nog een knuffeltje gegeven van je en een snoepje(ik heb weer een vinger minder) en hij zei ook hi hi hi (vertaling:ik mis renate)
    Heel veel plezier verder.
    Groetjes marion