Siem Reap / Phnom Penh - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Stefan en Renate Teeffelen - WaarBenJij.nu Siem Reap / Phnom Penh - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Stefan en Renate Teeffelen - WaarBenJij.nu

Siem Reap / Phnom Penh

Door: Renate en Stefan

Blijf op de hoogte en volg Stefan en Renate

08 Maart 2007 | Cambodja, Phnom-Penh

Hallo Allemaal,

Over Angkor Wat deel 2, terug naar Phnom Penh, Dan z'n verjaardag, de terugkeer naar waar het allemaal begon: 'Bangkok' en het afscheid van Dan en Sarah.

04-03-2007
Omdat Renate gelukkig snel opknapte door de antibiotica en zich eigenlijk gisteren alweer behoorlijk 'de oude' voelde, stonden we vandaag vroeg op. We hadden om 08.00 uur afgesproken met Dan en Sarah om na het ontbijt wederom de tempels van Angkor te bezoeken. Het gebied is zo groot en de bouwwerken zijn zo talrijk dat je minimaal 2 dagen nodig hebt om de tempels te bezichtigen.

Toen we gisterenavond toevallig de tuk tuk chauffeur die ons de vorige keer ook had vervoerd tegenkwamen, maakten we meteen een afspraak met hem voor de volgende dag.

Iedereen was aanwezig, zelfs de tuk tuk chauffeur stond al gereed voor het hotel. Sarah echter, voelde zich hondsberoerd. Na een minuut of 10 aan de ontbijttafel moest ze zich alweer verexcuseren om zich vervolgens op een drafje richting toilet te bewegen. Toen Sarah rapporteerde dat het er echt aan alle kanten uitkwam ;) besloten we een streep door het plan te zetten.

Toen Sarah onder de wol lag, liepen Dan en ik nog even langs de receptie. Aangezien Siem Reap een enorm populaire bestemming is, hadden we in Sihanoukville reeds dit hotel (Royal Crown hotel) via internet geboekt tot 4 maart. We wilden even melden dat we ons verblijf tot 6 maart wilden verlengen. Tot onze schrik bleek het hotel na 4 maart al helemaal volgeboekt! Geen Angkor Wat vandaag, een doodzieke Sarah en ook nog eens een ander hotel zien te scoren in dit zeer toeristisch stadje. Zoals wel vaker tijdens onze sabbatical blijken zaken soms een totaal andere wending te krijgen dan verwacht......

Renate kon al haar commerciele talenten in de strijd gooien. In het internetcafe selecteerde ze 5 hotels die aan onze criteria voldeden, pleegde een telefoontje en had na een klein kwartiertje 2 kamers in het Angkor Star Hotel gereserveerd. Bovendien had ze de prijs van een kamer van 80 dollar naar 50 dollar weten 'te lullen'. De taxi van het Angkor Star Hotel zou ons een uurtje later komen ophalen bij het huidige hotel.

's-Middags zijn Dan en Sarah naar de dokter geweest en hebben dezelfde antibiotica-kuur als Renate meegekregen. Zowel Sarah als Renate kropen 's-middags onder de wol, terwijl Dan en ik ons heerlijk vermaakten in het zwembad dat 3 maal groter was dan het zwembad in het Royal Crown Hotel........

05-03-2007
Wonder boven wonder voelde Sarah zich vandaag als herboren en konden we na de nodige vertraging de tempels van Angkor gaan bezoeken. Renate belde de tuk tuk chauffeur en na de nodige 'noodle-time' (na 3 kwartier en 3 telefoontjes: oooh...het Angkor Star hotel!) reden we richting de tempels van Angkor.

's-Morgens hebben we nog wat verder weg gelegen tempels bezocht (N13,25,25.8 E103,51,20.9). Het was gelukkig een stuk minder druk dan de vorige keer dat we hier waren.

Na de lunch gingen we dan eindelijk richting de tempels der tempels: Angkor Wat! Het tempelcomplex is zeer indrukwekkend. Het is een surrealistische ervaring om dit complex binnen te gaan en ieder detail te bewonderen (check de foto).

06-03-2007
Vandaag met de bus terug naar Phnom Penh. De volgende dag vliegen we namelijk van Phnom Penh naar Bangkok terug om daar de laatste dagen van onze reis door te brengen.

Omdat Dan 13 maart jarig is en z'n verjaardag toch graag met ons zou willen vieren, traceert hij ons op een diner bij de FCC (Foreigner Correspondent Club Cambodia). Tijdens ons eerdere verblijf in Phnom Penh hadden we daar eerder ook heerlijk gegeten. Bovendien was het de plek waar Dan, Sarah ten huwelijk heeft gevraagd.

Toen we na 6 uur 'bussen' eindelijk in Phnom Penh arriveerden en in hadden gecheckt bij het 'Your Royal Highness Hotel', namen Renate en ik een Tuk Tuk naar de 'Lake-sight area'. We wisten daar een winkeltje dat Foto's op T-shirts e.d. kon drukken. Helaas bleek de levertijd 12 uur, tijd die we niet hadden. We besloten een foto van Dan en Sarah af te laten drukken en deze in een mooi lijstje als cadeautje in te laten pakken.

De FCC-sleutelhanger viel in zeer goede aarde: een herinnering aan de plaats waar het huwelijksaanzoek had plaatsgevonden. De 2 Mars-repen waren een schot in de roos maar onze breedgeschouderde Ip-switch supporter werd zichtbaar geroerd door de ingelijste foto. Zelfs ik kreeg een dikke kus van onze vrolijke vriend Dan........

07-03-2007
Om 05.15 ging de wekker. De taxi reed om 05.45 uur voor en om 06.10 uur stonden we klaar om in te checken voor vlucht FD 3613 naar Bangkok. Het vliegtuig vertrok stipt om 08.45 uur, landde om 09.50 op Suvarnabhumi international airport. Een kleine 3 1/2 uur later lagen we in het zwembad op het dak van het 'D & D inn', een hotel halverwege Khao San Road hartje Bangkok!

Dan en Sarah doken de stad in om een bus te regelen naar een zuidelijk eilandje en de datum van hun terugvlucht naar Engeland te veranderen. Dan en Sarah hebben nog 2 weken te gaan.

Renate lag ondertussen te genieten van een gezichtsbehandeling, pedi-, en manicure in de schoonheidssalon op het dak van ons hotel.

Toen we elkaar weer ontmoette in het zwembad bleek dat het onze laatste avond samen zou zijn. Dan en Sarah konden namelijk de volgende ochtend vroeg al met een bus naar het zuiden. Na een heerlijke maaltijd bij ons favoriete eet-stalletje was de tijd gekomen om daadwerkelijk afscheid te nemen. Al met al hebben we zo'n dikke 3 weken met elkaar opgetrokken, veel gelachen, veel gepraat en beleefd. Het afscheid viel zwaar.........

Liefs, Renate en Stefan

04-03-2007
Joop en Hermine

Leuk dat jullie met ons meeleven op onze 'internet blog'. Tot het volgende tuinfeest! ;)

05-03-2007
D'n Herreman en Yoey

We missen jullie, maar zijn bijna thuis!
Lief zijn voor tante Linda!

06-03-2007
Jan en Mieke

Het is ons helaas alleen in Vietnam gelukt om muntgeld te 'scoren'.

07-03-2007
Jan en Ria

We hebben ze hier allemaal al verteld dat Linda deze kant op komt! Een goede trappentimmeraar kunnen ze hier nog wel gebruiken!

• 08 Maart 2007 - 12:40

Larisa:

Ooh wat een luxe, ik dacht dat een sabbatical afzien was en diep in je ziel kijken onder het genot van meditatie en water en brood.

Jullie sabbatical lijkt me een beter alternatief!

Geniet nog van je laatste daagjes daar!
    Lieve groetjes, Larisa

• 08 Maart 2007 - 13:08

Moniek Segeren:

Wow, jullie foto's zijn echt mooi! Echt tof dat jullie daar twee reismaatjes gevonden hebben, jammer dat er ook weer een tijd van afscheid bij hoort! :(
    Geniet van de laatste momenten daar, hier schijnt de zon vandaag gelukkig ook! :)

Groetjes van Moniek

• 08 Maart 2007 - 17:16

Gerrit:

Toch geinig om weer eens te merken dat je door eens andere dingen te doen mensen tegen kunt komen die je anders nooit en te nimmer zou ontmoeten.

En euh... Jullie zorgen toch wel dat jullie uitgerust terug komen???? :-)

• 08 Maart 2007 - 17:45

Linda En John:

Wat fijn dat jullie toch nog naar Angkor Wat zijn geweest.. Had je je infectie toch nog doorgegeven Renate. Weer leuke foto's en heerlijk in het zwembad, nog een paar maandjes en wij kunnen ook weer zwemmen bij ons prive zwembad in Dongen :-) Is voor jullie natuurlijk ook altijd open. Jullie zien er goed uit,lekker bruin, dus ik denk dat ik nog wat ga zonnen banken :-) en jullie mogen natuurlijk jullie tintje bij ons bijhouden als jullie dat willen.
    Ons pap en mam zijn ook verrast dat we naar Tailand gaan maar ons pap gaat toch niet mee ondanks de aanbieding als trappentimmeraar :-) Lekker genieten nog die laatste daagjes !

Veel liefs Linda en John

• 08 Maart 2007 - 18:38

Martijn:

Heeej !
    Elke keer zitten we weer gekluisterd achter ons kompjoeterschermke, de leuke verhalen, foto's en niet te vergeten het jeugd journaal! Ik heb wat filmpjes door gestuurd naar de NOS, zij waren toevallig net op zoek naar een nieuwe presentator. Ze waren zó enthousiast dat ik geregeld heb dat je daags naar jullie aankomst in Nederland kan beginnen!!! Geweldig toch?
    dus....... najah! Geniet maar lekker, en niet denken; nog maar 5 nachtjes nog maar 4 nachtjes.... Dan gaat t helemaal snel! Ik hoop jullie daarintegen toch weer snel te zien. Héél veel groetekes uit Rijen City

Bye!!!! Liefs M & M