Kerst in Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Stefan en Renate Teeffelen - WaarBenJij.nu Kerst in Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Stefan en Renate Teeffelen - WaarBenJij.nu

Kerst in Bangkok

Door: Renate en Stefan

Blijf op de hoogte en volg Stefan en Renate

26 December 2006 | Thailand, Bangkok

Lieve familie en vrienden,

Merry X-mas iedereen in Nederland!

25-12-2006
Ons grote avontuur is begonnen. Na een lange maar goede vlucht om 5.30 uur (lokale tijd) geland op Bangkok airport. Met de taxi (stuur rechts dus links instappen Stefan!) naar hotel Twin Towers. Ondanks het feit dat de meeste taxichauffeurs voormalig 'boer' zijn, in 1 rechte lijn binnen 40 minuten naar het hotel.

Hotel is echt super-de-luxe. Toeters, bellen en een enorme kerststal inclusief kerstman met witte wenkbrauwen vernuftig aan het brilmontuur bevestigd ;)

Eerst even een paar uurtjes geslapen, toen ons welkomsdrankje genuttigd.

Toen een eerste blokje om gelopen en na een uurtje, overweldigd door alle indrukken, terug naar het hotel. Het verkeer is een grote chaos: brommers, tuk-tuks, taxies, motors, auto's en bussen. Om de 30 meter tref je een garage of een automaterialen winkel aan en worden op de stoep banden verwisseld, uitlaten gelast en oliefilters vervangen. Alles ruikt dan ook naar benzine en/of olie.

De stoep is het domein van de eet-stalletjes. Worstjes, sate, fruit maar ook allerlei insekten staan op het menu. Ondertussen wordt bij een putje het camping servies afgewassen......

Even aan het zwembad gehangen....

Na het diner, in de lobby naar een muzikante en danseres gekeken die zo'n 100 maal per minuut op de foto werden gezet.

26-12-2006
Vandaag pas om 15.00 uur uit bed gekomen (hoezo jet-lag?). Met de sky-train naar de rivier gereden. Daar met de boot door de stad (30 minuten, 13 bath = 26 eurocent) op weg naar Khao San Road. Bij de pier in een restaurantje gehangen voor wat fast food. Al met al 2 uur gezeten maar heerlijk gegeten en gedronken voor nog geen 4 1/2 euries!

Khao San Road is echt een gekkenhuis! Tel Benidorm, Mallorca, en Lloret-de-mar bij elkaar op en je komt in de buurt; HET backpackers Walhalla! Uitgedoste toeristen met rugzakken en gitaren kopen goedkoop textiel of speelgoed en laten hun haren invlechten. Hippie tijden herleven.

Eerste indrukken:
- Zeer vriendelijke mensen
- Eten, eten, eten....
- Ik ruik meloen...met olie...
- Zo goedkoop? je maakt een geintje!
- Wat?.....o nee, een tempel....
- Ik ruik sate...met olie...
- Klein maar fijn....

We beginnen ons een beetje thuis te voelen.

25-12 (Ron en Marij Barto)
Ja, we zijn veilig aangekomen en zullen snel wat GPS coordinaten publiceren.

26-12 (Ed en Annet van Teeffelen)
Cheap Bunkeren pa....(need I say more?)

We hebben ruimte op de site voor 1 filmpje.
We zullen de filmpjes dus steeds verversen. Dus als je het filmpje wil bewaren, downloaden dus!

Veel liefs en tot snel,
Stefan en Renate

• 26 December 2006 - 15:09

Papa En Mama Barto:

hee schatjes, fijne kerstdagen, wij hebben jullie iets meer video-ruimte gegeven! eigenbelang, kunnen we jullie meer bekijken...haha

• 26 December 2006 - 15:49

Desiree, Yorick&Roxs:

Ben blij dat jullie veilig aangekomen zijn!!! Leuk filmpje...:) jullie ook een heeeele fijne kerst :) heel veel liefs van ons

• 26 December 2006 - 16:32

Bart, Suzanne&Denise:

Haaai liefjes...

Ook van ons een zalige kerst natuurlijk... En we houden jullie in de smieze... :P

Veel liefs van ons... :D

Kussies !!!

• 26 December 2006 - 17:51

Janneke Tuin:

Hoi

Wist niet dat jullie al op reis waren....wens jullie onvergeetelijke ervaringen en tijd. Geniet ervan!!!

• 26 December 2006 - 20:20

Gerrit:

Blij dat jullie zonder problemen zijn aangekomen en natuurlijk dat jullie ervan GENIETEN!!! :-) Bij deze alvast een prettige jaarwisseling gewenst met veel vuurwerk, eten en euh... olie?? *grin*

• 27 December 2006 - 08:09

Wendy:

Fijn te horen dat jullie veilig zijn aangekomen en dat eerste indrukken goed zijn, das al het halve werk he!

Ps. Ik zie een bekend bloesje!! ;)

• 27 December 2006 - 11:44

Hey....:

Wat goed te horen dat de eerste indrukken goed zijn. En dat jullie goed aangekomen zijn. Jullie staan er ook weer goed op op de foto's. leuk hoor. Nou tot snel weer en veel suc-6 en plezier met jullie reis.

Knuffel kus
    Linda en John
    :-)

• 27 December 2006 - 12:26

Linda:

Heej! Hopelijk toch een leuke kerst gehad!het oud en nieuw zal daar ook wel groot feest zijn!

We wensen jullie nog heel veel plezier en we spreken elkaar snel weer!

Liefs Linda en de rest van de gang

• 27 December 2006 - 22:26

Saskia Stagiaire Tut:

Haaaj mensen van het goede leven.
    Zo te zien bevalt het wel... wees maar blij dat je daar bent, hier is het super druk. Geniet lekker van alles.. en tot in Maart.

Groetjes, Saskia

• 28 December 2006 - 10:29

Stephanie:

Haaajj, wie is da lekker wijf in bikini? :D we willen hier nog wel foto´s zien van leuke thaise Jongens!!!! Veel plezier verder en ik kijk elke dag ff op de site!!

Dikke Kus Steef trrinkel

• 30 December 2006 - 10:31

Erna:

Wat ontzettend leuk dat je mij ook op deze manier op de hoogte wil houden. Zo te zien hebben jullie het al aardig naar jullie zin , heel veel plezier verder. Geniet ervan en een heel mooi nieuw jaar toegewenst!!

• 06 Januari 2007 - 15:24

Alex En Angela:

hey ik ben nu lekker bij pa & ma hihi en dacht zal nu maar eens even op jullie site kijken. nou lees al wel dat jullie het al weer naar jullie zin hebben maak er een mooie tijd van saampjes en zal de site in de gaten houden en ff tussen haakjes lexje gaat 20 of 27 febr 4mnd weg snif snif maar dan zijn jullie gelukkig al weer thuis al die mensen die weg zijn pfff ne hoor gekheid veel plezier nog dikke kusssss van ons