Hemelse Tempeltuin en Zomers paleisje! - Reisverslag uit Beijing, China van Stefan en Renate Teeffelen - WaarBenJij.nu Hemelse Tempeltuin en Zomers paleisje! - Reisverslag uit Beijing, China van Stefan en Renate Teeffelen - WaarBenJij.nu

Hemelse Tempeltuin en Zomers paleisje!

Door: Renate en Stefan

Blijf op de hoogte en volg Stefan en Renate

27 Februari 2006 | China, Beijing

Hallo lieve allemaal!!

We worden steeds superblij van jullie leuke berichtjes!! Zo is mijn heimwee al stukken minder!! En bedenk je ook, van deze site gaan we een fotoalbum maken en hier komen al onze berichten in en al jullie reacties!

Pap en Mam, inderdaad waren we toen jullie aan het kijken waren de foto's aan het uppen. De techniek staat voor niets, de camera werkt ook super!! Bedankt voor het lenen!!

Jullie prangende vraag gaan we als eerste beantwoorden: Met de hoogtevrees van Stefan gaat het prima. Hij heeft het nog steeds, maar op de Muur ging het prima! (Eerlijk gezegd had ik niet echt geloofd dat hij zover en hoog zou gaan, dus de schouderklopjes zijn verdiend!!)

Natuurlijk konden we nog verder klimmen op de muur, nog zo'n 6000 kilometer lang en 1 km hoog, maar we hebben het bij zo'n 300 meter gehouden. Vanaf het vertrekpunt kon je twee kanten op, de meeste mensen gingen de ene kant op, deze kant was het hoogst. Dit stuk hebben we gedeeltelijk gedaan en zijn omgedraaid en via het startpunt de andere kant weer omhoog gegaan. Hier was het een stuk rustiger en lager. Hier struikelden we niet meer zo over de mini-chinezen.

Heute: vroeg uit de veren en eerst de Panda opgezocht in de dierentuin. Dit is de grootste dierentuin van Noord-Oost Azie en we hebben alleen de drie Panda's gezien. Dit was wel superleuk. Ze zijn dus veel kleiner dan ik had gedacht en voor de films worden ze echt wel gewassen met Bio-tex. Ze waren hier behoorlijk bruinig. Wel zaten ze op hun kontje bamboe in hun mond te proppen met hun voorpoten en dat zag er echt superschattig uit. Opeens ging er een op zijn achterpoten staan en riep : I have a Dream!! (Eftelingers zullen dit zeker herkennen :)

Hierna zijn we naar Fragrant Hill Park gegaan. Dit was wederom een prachtige tempel die op een Feng Shui verantwoorde plaats was gebouwd. Door bergen omarmt en met een mooi water middenin. Hier hebben we trappen, trappen en nog eens trappen gelopen. Het uitzicht was schitterend en toch de moeite waard.

Na een iets mindere lunch (elke maaltijd blijft er meer over en zijn we minder enthousiast over het eten en de te gebruiken stokjes.. we worden een beetje chinees-eten-moe.. net als dat de chinese-tempel-moeheid voorzichtig toeslaat), zijn we naar de parelfabriek gegaan. Hier lieten ze zien hoe ze kunstmatig parels in oesters kweken. Erg leuk om te zien en ik ben verheugd jullie te kunnen mededelen dat we daar alleen een kopje koffie hebben gekocht en geen parelkettingen:)

Na deze verplichte stop, stond het Zomerpaleis op het programma. Dit paleis hebben ze geheel aangelegd naar wens. Voor de beeldvorming; er ligt dus een flinke berg middenin de stad en een meer, dat bijna zo groot is, dat je de overkant maar net kunt zien. Die chinezen kunnen ook wel een beetje overdrijven. Hier en daar waren ze stukken aan het renoveren. Dat gaat dus met zo'n 300 man tegelijk. Stel je voor: eentje rijdt met de kruiwagen, de andere loopt ernaast en geeft morele ondersteuning aan de sjouwer. Hier kunnen ze echt iets moois maken van de verborgen werkeloosheid. Wel waren we hier toch een bezienswaardigheid, hoewel er toch hordes toeristen jaarlijks langstrekken.

Het paleis is echt supermooi versierd. Alle daken zijn hier van hout gemaakt en door een speciale constructie zo stevig dat er geen spijkers nodig zijn en ze allerlei aardbevingen al overleefd hebben. Ook zijn ze schitterend beschilderd. Ik heb nog nergens dezelfde schildering gezien. Geen massaproducties dus, wel made in China.

We hebben deze dag de chinese rijstschotel als diner even overgeslagen.. zucht.. die rijst en onherkenbare stukjes vlees in saus gingen ons toch een beetje tegenstaan. We hebben dus bij McDonald gegeten. Exact hetzelfde als bij ons, alleen kon je hier ook mais met kippekopjessoep bestellen:)

Graag willen we jullie laten meegenieten van het hoogtepunt van onze trip. De Beijing Opera! Ik heb werkelijk nog nooit zoiets gehoord... stel je zo'n 30 krolse katten voor met muzikale ondersteuning van de beginners van de Jostiband.. De helft van het publiek lag te slapen, ik had de slappe lach.. de kostuums waren prachtig, maar dat was het dan ook echt.. Geluidsopnamen zijn bij ons te beluisteren, voor de liefhebbers kunnen we een CD-tje meenemen:)

Na dit berichtje gaan we zo lekker douchen, voeten masseren en kuitjes ontspannen en lekker slapen. Morgen hebben we een halve dag gepland en wat vrije tijd. Dan gaan we weer lekker shoppen.

Nog een paar daagjes en dan zijn we weer thuis, maar nu nog even genieten.

Liefs, Stefan en Renaat

• 27 Februari 2006 - 16:33

Ron En Marij:

fijn dat de camera t goed doet kunnen wij ook al meegenieten! dus als ik t goed begrijp eten we voorlopig geen chinees meer? leuk hoor die panda's, vooral die ene achter de tralies! ik vind t nog steeds erg gek dat onze dag nog bezig is en die van jullie al voorbij, bij ons is t nu 17.34 en bij jullie al na middernacht. ik blijf het wel heel apart vinden dat je via de techniek op deze maniier contact kunt hebben, veel liefs papa en mama

• 27 Februari 2006 - 18:17

Suzanne:

Zozo wat een avonturen! Klinkt echt geweldig die reis! Ik zou er bijna de carnaval hier voor laten! Geniet er nog lekker van en tot zaterdag!
    Liefs suzanne

• 28 Februari 2006 - 12:50

Ed En Annette:

De foto's zijn heel leuk!! Ook wij vinden het een raar idee dat bij ons de avond begint en jullie dan al onder de wol liggen.Hopenlijk lusten jullie tegen het einde van maart weer chinees, want we wilden jullie en Mayo en Sarah op 'n chinees buffet trakteren (bij die nieuwe in Zaltbommel) i.v.m. de drie verjaardagen.We zien het wel!!
    Veel groetjes van ons.

• 28 Februari 2006 - 14:54

Anouk:

Hee vakantiegangers!
    dat ziet er allemaal puik uit daaro!
    Lijkt wel of jullie en wereldreis aan het maken zijn en al heel lang weg zijn maar...het is toch maar een week! Zo'n boek via deze site moet je zeker bestellen want zijn echt mooi! Heb er gister 1 gezien van mijn 'schoonzus' van 3 maanden India en echt super mooi boek!
    Nou, nog veel leut daar, die handjes de lucht in en kijk elkaar nog maar ns lachend aan!
    Geniet nog van alles wat China te bieden heeft en qua eten kun je ook ns proberen op een houtje te bijten zoals Pandabear.
    En...goed voor de lijn!
    De mazzel en tot volgende week maar weer!

• 28 Februari 2006 - 19:31

Esther:

Lieve allebei,
    Klinkt allemaal erg super daar in China! Geniet er nog maar even van saampjes.Voor je het weet ben je weer in het "normale"leven terug.
    Liefs Esther